Ma 2018. május 27., vasárnap, Hella napja van.
Holnap Emil és Csanád napja lesz.
Buchan, John - Hitchcock, Alfred - Barlow, Patrick: 39 lépcső (The 39 Steps)

39 lépcsőRichard Hannay 41 éves, jól szituált, jóképű agglegény meglehetősen biztonságos unalomban tölti napjait Londonban.
Egy napon egy West End-i kabaré előadásán összeakad egy elbűvölő fiatal nővel, és ettől a pillanattól kezdve vége az egyhangú létnek, Hannay egy csapásra őrült gyilkossági és kémhistória középpontjában találja magát ...

Az 1935-ben készült Hitchcock-film, amely nyomán a színdarab készült, a maga nemében emblematikus alkotás. A Patrick Barlow alkotta színpadi adaptáció, mely 2005-ben óriási sikerrel került színre Londonban, vérbeli bűnügyi komédiává varázsolta az alaptörténetet. Négy színész játssza az egész darabot, három férfi és egy nő.
Közülük csak a Hannay-t alakító színész játszik végig egy szerepet. A színésznő három, egymástól teljesen elütő figurát elevenít meg. A többi 26 szerepet a másik két színész alakítja.
A kalandos történet mulatságos epizódokon, viharos tempójú jelenteken át vágtat a végkifejlet felé, négy színész örömjátéka ez az előadás, a bűnügyi históriák paródiája.

Műfaj: bűnügyi komédia / krimi-burleszk
Szereplők: 3 férfi és 1 nő 150 szerepben
Bemutató: 2009. március 14., Madách Színház; 2013. november 15., Pécsi Nemzeti Színház; 2014. október 24., Kaposvári Csiky Gergely Színház; 2017. október 14., Játékszín
Forrás, fotó: Madách Színház
 
Banner