Ma 2018. május 27., vasárnap, Hella napja van.
Holnap Emil és Csanád napja lesz.
Magunkról
A Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség 2000-ben alakult azzal a céllal, hogy a magyarországi színházak és színházi producerek számára biztosítsa kortárs külföldi, elsősorban amerikai és angol szerzők sikeres darabjainak előadási lehetőségét. Az Ügynökségünk által közvetített színdarabok között szerepelnek francia, német és orosz szerzők művei is.
 
Az Ügynökség a New York-i Marton Ügynökség (The Marton Agency, Inc.) kizárólagos magyarországi partnere. Számos országban rendelkezünk hasonló, saját területükön kizárólagos jogokkal bíró partnerrel.

A Theatrum Mundi egyik legfontosabb és legmegtisztelőbb külföldi munkakapcsolata a Really Useful Group-pal, Andrew Lloyd-Webber angliai cégével létrejött szoros együttműködés lett Az Operaház Fantomja (2003), a Volt egyszer egy csapat (2005), a József és a színes szélesvásznú álomkabát (2008) és a Jézus Krisztus  Szupersztár (2010 - előkészítés alatt) Madách Színház-beli bemutatóinak előkészítése révén.

Az amerikai Marton Agency-vel való együttműködés során Ügynökségünk olyan színdarabok magyarországi képviseletét látta el, mint a Chicago, a La Mancha Lovagja, az Alul Semmi és a Nine, hogy csak néhányat említsünk az általunk közvetített zenés színművek közül. Arthur Miller életművének magyarországi közvetítésével (Édes fiaim, Alku, Pillantás a hídról, Közjáték Vichy-ben, Salemi boszorkányok) Ügynökségünk kínálata egy modern klasszikussal bővült 2005-ben. Büszkék vagyunk rá, hogy Neil Simon műveit közvetíthetjük olyan más szerzők darabjai mellett, mint Edward Albee (Sylvia, a K), Eve Ensler (Vagina monológok), William Gibson (Libikóka), James Goldman (Az oroszlán télen), László Miklós (Illatszertár), Terence McNally (Frankie és Johnny), Sam Shepard (Hazug képzelet), Dale Wasserman (Kakukkfészek), Reginald Rose (12 dühös ember). A lista távolról sem teljes és folyamatosan gazdagodik.

 

A rendkívül termékeny angliai színházi élet is sok darabot kínál. Igazi örömünkre szolgál, hogy ezek közül képviselhetjük a fiatal ír szerző, Martin McDonagh egyre gyarapodó életművét, vagy a klasszikusnak számító John Osborne műveit. Az általunk közvetített kortárs angol színdarabok sorába tartozik Ray Cooney: Páratlan páros 2. és Alan Bennett: Beszélő fejek c. műve is.

 

Az Ügynökség nemzetközi merítése egyre nagyobbá válik és a francia Samuel Benchetrit-tól (A párizsi gyors) az orosz Vaszilij Szigarjevig (Gyurma) terjed.

 

Az Ügynökség által közvetített darabok felsorolását itt olvashatja.

 

A Theatrum Mundi számos külföldi színházi darab Magyarországra szóló játszási jogát biztosítani tudja és megfelelő jogosítványa van a jogdíj szerződési eljárás lebonyolítására.

 

 
Működésünk a folyamatos tájékozódáson alapul: állandóan figyelemmel kísérjük az angol nyelvterületen megjelenő és színre kerülő darabokat, olvassuk a kortárs nyugat-európai és amerikai drámairodalmat és szívesen állunk a színházi szakma rendelkezésére darabajánlatokkal is. Mivel az általunk közvetített darabok tartós művészi értékkel bírnak és gyakran jelentős közönségsikert aratnak, a régebben játszottakra időről-időre felhívjuk a színházak figyelmét.

 

Amennyiben Ön érdeklődik a Theatrum Mundi által kínált darabok iránt, kérjük küldje el üzenetét Elérhetőségeink>>Üzenetküldés menüpont alatt található űrlap segítségével, vagy szíveskedjen e-mailt küldeni, illetve a megadott telefonszámok egyikén jelentkezni.
 
Banner